הבורסות בכל העולם מציעות לאנשים הזדמנויות יוצאות דופן, אך גם סיכונים לא מעטים. בימינו, יותר ויותר אנשים מעדיפים לבצע מסחר במניות בעצמם, ולא לתת למנהלי תיקים בתאגידי מסחר גדולים לעבוד בשבילם. הסיבות מגוונות, והן לרוב שילוב של עמלות גבוהות תמורת רווחים לא גבוהים, לצד אובדן אמון במערכות גדולות, שפשוט לא אכפת להן מהאדם עצמו.
הצורך הגדול יצר גל של פיתוחים טכנולוגיים שנועדו כולם לתת מענה לקהל הציבור הרחב, אנשים כמוך וכמוני, שמבקשים לסחור ולהרוויח בלי להיות תלויים באיש, אלא בלמידה של השוק והבנה הדרגתית של ההזדמנויות שלו. לפניכם רשימה שתעזור לכם לבחור את הפלטפורמה הנכונה ביותר למסחר שלכם.
מה חשוב לחפש בפלטפורמת מסחר במניות?
יש כמה וכמה פלטפורמות שונות בשוק המסחר במניות, אך חלקן מציעות יתרונות שפשוט עושים את ההבדל:
- וולסטריט – עם כל הכבוד לבורסה הישראלית, מי שרוצה להרוויח ולהיות בצד הבטוח של המשחק, רק וולסטריט
- עמלות אטרקטיביות – בסופו של דבר, עמלות זה שם המשחק, בטח בהתחלה, כעושים פעולות קטנות כדי ללמוד, והרי אתם רוצים לסחור לבד כדי לא לשלם עמלה גבוהה
- שירות לקוחות בעברית – לעבוד עם וולסטריט, אבל לקבל שירות בעברית, ככה שתמיד יש מענה ברור לשאלות שלכם
- חשבונות מבוטחים – לדעת שיש לכם גב של ביטוח לפעולות המסחר שלכם, שלא תמצאו את עצמכם בבור עקב טעות
איך בוחרים?
יש לא מעט פלטפורמות שמציעות מסחר במניות בוולסטריט, עמלות סבירות, וביטוח על החשבון (שזה חובה, השאלה היא רק איך הוא עובד). אז כדי לבחור צריך לקחת בחשבון את העובדה שאכן יש שירות לקוחות מלא בעברית, לצד פרמטרים אחרים. בדקו האם החברה וותיקה או חדשה. העדיפו כמובן חברה שיש לה כבר כמה וכמה שנות מסחר.
מצד שני, ללכת עם חברה ארכאית זה גם לא לעניין, כי אתם רוצים לעבוד עם מישהו עדכני, לכן ראו האם החברה והפלטפורמה זכו בפרסים לאחרונה, מה שיצביע כי הם עדכניים ושומרים על עצמם בחוד החנית, ולא מזדחלים מאחור כמו חברות וותיקות וכבדות שקשה להן להשתנות עם רוח הזמן.