משרד רואה חשבון נותן שירות ללקוחותיו. הלקוחות שלו הם בעלי עסקים, קטנים כגדולים. חלקם מגיעים אליו רק לייעוץ וחלקם שוכרים את שירותיו לשיגרה החודשית של הגשת דוחות ולהפקה של מאזן שנתי. במשרד של רואה חשבון מועסקים מנהלי חשבונות, לפחות אחד או אחת ופקידים או פקידות שמכינים את התיקים עבור מנהל החשבונות ורואה החשבון במשרד.
איך לבחור משרד רואה חשבון?
קודם כל לפי המלצות. רואה חשבון טוב ואמין משיג לעצמו קהל לקוחות וזה מפנה אליו בעלי עסקים אחרים. כדאי לשאול. מזווית אחרת, רואה חשבון שפתח משרד עבר מבחנים קשים מאד ולימודים קשים מאד עד שהגיע לרישוי, אז לפעמים די באלה כדי להיות הלקוח הראשון שלו, למרות שאין לו עדיין הפניות ואין עליו עדיין המלצות. יחד עם זאת, כל בעל עסק יעדיף לשכור משרד רואה חשבון שכבר עובד וצבר ניסיון. במשרדים כאלה עובדים גם רואי חשבון חדשים, שזה עתה סיימו לימודיהם והם צוברים ניסיון וידע במשרד. כשייצאו לפתוח משרד משלהם יהיו כבר מנוסים דיים.
מי ששוכר משרד רואה חשבון משלם לו מדי חודש על הפעילות השגרתית שלו. הפעילות הזו היא גדולה כיוון שרואה החשבון רואה את העסק, פשוטו כמשמעו, בהתנהלות השוטפת שלו. הוא רואה את הרווחים, את ההוצאות ואת מה שאפשר לעשות. בעל העסק בדרך כלל רואה רק את ההוצאות וההפסדים והוא זקוק למי שיש לו ראייה רחבה יותר כדי לנהל את העסק טוב יותר.
דוגמה טובה היא קופת פיצויים לעובדים. הקופה הזו מהווה מעין חסכון של המעביד למקרה שיפטר עובד. במקרה כזה הוא חייב לשלם לו פיצויי פיטורין וזה בדרך כלל סכום גדול. לכן המעסיק יפריש כל חודש סכום קטן שמצטבר בקופת פיצויים. רואה החשבון במשרד דואג לכך שהמעסיק יקבל ניכוי מס בגין הפרשות כאלו והעובד יקבל ניכוי מס על ניהול קופה על שמו. כל הדברים האלה הם כאב ראש למעסיק ולכן כדאי לו לשכור משרד רואה חשבון, שמחשב את כל החובות האלה ודואג שהם יבוצעו לפי החוק.