יש בעולם הזה מספר תעשיות אשר משפיעות על כל שאר התעשיות. אם זה תעשיית הבריאות והתרופות, תעשיית העץ וחומרי הבניה, ותעשיות אחרות. מעל כל אלו עומדת תעשיה אחת, תעשיה שבלעדיה כל העולם הזה לא היה כפי שהוא כיום – וזוהי תעשיית האנרגיה.
בני האדם צורכים המון אנרגיה. אנחנו צורכים אותה באופן ישיר מהגוף שלנו, דרך עיכול מזון ויצירת מטבע-אנרגיה פיסי (ATP). אנחנו צורכים אותה בצורה עקיפה דרך הפעולה הכה פשוטה של ללחוץ על מתג האור בבית שלנו. אנחנו צורכים אנרגיה בנסיעה בכלי רכב, שימוש במקרר למזון שלנו, ואפילו פתיחת הברז בבית מביאה אלינו מים ברגע אחד, כאשר ברקע ישנם תהליכים עצומים הדורשים המון אנרגיה. בזן, בתי זיקוק נפט, מהווים חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה של ייצור אנרגיה עבורנו.
מאיפה מגיעה האנרגיה שלנו?
אנרגיה היא פוטנציאל כוח, היכולת לבצע פעולה, והיא יכולה להימדד בכל מני מדדים. בסופו של דבר, כדי לבצע פעולה צריך אנרגיה שתואמת את מה שמבצע את הפעולה, ובעוד שאנחנו צריכים אוכל כדי שיהיה לנו אנרגיה לבצע פעולה בעזרת שרירי הגוף, הרי שהכלים והמכונות שלנו צריכים אנרגיות מסוג אחר:
- סולרית – האנרגיה הסולרית היא בעצם אנרגיה המופקת על ידי טכנולוגיה שיודעת להמיר פוטונים, חלקיקי אור מהשמש, לכדי חשמל. הפוטונים נקלטים בקולט (פנל סולרי), ומשם עוברים דרך המערכת שמפיקה מן הצד השני חשמל.
- רוח – הרוח נעה, ותנועה היא כח. בעזרת טורבינות שנועדו לקלוט את הרוח ולנוע בזכותה אפשר לרתום את האנרגיה הזו ולייצר ממנה גם כן חשמל.
- ביקוע אטום – כמות האנרגיה העצומה שבאטום היא דבר שאפשר לרתום לטובת ייצור חשמל. העניין הוא שהתהליך מסוכן מאוד, ומייצר פסולת גרעינית, אשר מהווה מקור של קרינה רדיואקטיבית. ישנם כורים גרעיניים לייצור אנרגיה במקומות שונים בעולם, וכפי שאתם יודעים, כבר קרו מספר אסונות בעקבות זאת.
נפט – מקור האנרגיה העיקרי שלנו
נפט הינו חומר מאוד מיוחד. הוא עשוי בכלל מרכיבים אורגניים, אך בינו לבין חיות אין הרבה במשותף. השאריות והשרידים של יצורים ימיים עתיקים הצטברו להם יחדיו לאורך שנים, ובמשך מיליוני שנים הם נדחסו בלחצים שונים, ועברו תהליכים בטמפרטורה גבוהה, והשתנו.
קבוצת בזן יודעת להפיק מהנפט הזה חומרים שונים, שאחד מהם לפחות הוא הבסיס למקור האנרגיה מהחשובים ביותר לאדם, והוא הדלק. מדובר בחומר בו אנו משתמשים כדי להניע את הרכב הפרטי שלנו, כמו גם רכבים מסחריים ורחבי תעשייה, והוא מהווה תשתית עיקרית לחיים המודרניים כפי שאנו מכירים אותם.